Vermeldenswaardige externe activiteiten

Activiteitenkalender update dd 04 april 2022

Nieuwe activiteiten worden aangegeven met een *

20 november 2021 - 12 juni 2022

Chronicles

JR

In JR: Chronicles ontdek je de iconische projecten van de internationaal bekende Franse kunstenaar JR. Van de vroege graffitikunst die hij als tiener in Parijs maakte, tot zijn maatschappelijke projecten en grootschalige kunstwerken op gebouwen en pleinen in steden over de hele wereld.

Groninger Museum
Museumeiland 1
9711 ME Groningen
www.groningermuseum.com

10 maart 2022 - 1 mei 2022

Sproetentoet

Janita Sassen

Sommige mensen hebben een paar sproeten in het gezicht en bij anderen zitten ze overal. Waar een glad gezicht de norm is vroeg Janita zich af hoe het is als je onder de sproeten zit. Janita: 'Persoonlijk vind ik die 'imperfectie' prachtig. Sproeten zijn goedaardige lichtbruine tot donkerbruine vlekjes, meestal in het gezicht of op zon beschenen plekken, die ontstaan onder invloed van zonlicht.

Janita Sassen, fotograaf voor diverse tijdschriften en bureaus, maakt naast werk in opdracht, vrije series. Haar vorige serie over mensen die een harstilstand hebben overleefd kreeg veel aandacht in de media, de serie werd een boek genaamd Even Dood. In 2021 won ze de eerste prijs bij de Zilveren Camera in de categorie Kunst, Cultuur en Entertainment met een foto van danseres Fay van Baar. Sinds 5 jaar maakt ze reportages met cabaretier Dolf Jansen voor het magazine Scènes.

Grand Café Halewijn
Hof 14
3811 CJ Amersfoort
www.grandcafehalewijn.nl

www.janitasassen.nl/janita-sassen-fotografie/

*26 maart 2022 - 15 mei 2022

Performing Adulthood

Wat betekent opgroeien voor Generatie Z en hoe brengen jongeren zichzelf in beeld? Performing Adulthood is een fotografie- en videoproject van Robin Alysha Clemens over jongeren tussen 16 tot 24 jaar oud. Zij bevinden zich in een fase die draait om het vormen van een eigen identiteit en omgaan met meer verantwoordelijkheden en zelfstandigheid.

Noorderlicht Studio
Akerkhof 12
9711 JB Groningen

www.noorderlicht.com

*30 maart 2022 - 24 april 2022

Peter van Stralen

Peter van Stralen studeerde grafische vormgeving aan de Academie van Beeldende Kunsten te Arnhem. Tijdens die studie werd zijn interesse voor de fotografie gewekt. Sindsdien werkt hij als autonoom kunstenaar/fotograaf, wiens niet-commerciële activiteiten zich voornamelijk richten op de geënsceneerde zwart-witfotografie. Daarnaast is hij als fotograaf actief op het terrein van kunst en cultuur in het algemeen

Fotogalerie Lichtzone
Oude Kijk in ‘t Jatstraat 36
9712 EK Groningen
www.lichtzone.nl

14 mei 2022 - 16 mei 2022 (nieuwe data)

Professional Imaging 2021

3-daagse fotobeurs met lezingen, demonstraties etc.

Fotowedstrijden

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Fotobond in the Picture - weekthema's

(Zie voor meer details https://fotobond.nl/inthepicture/weekthemas/)