Vermeldenswaardige externe activiteiten

10 september 2022 - 22 januari

Oekraïne - het pad naar de vrijheid

Noorderlicht en de Akerk presenteren een tentoonstelling over Oekraïense fotografie van de zeventiger jaren tot aan nu. We zien werk van bekende en minder bekende fotografen, van jonge talenten tot aan kunstenaars uit het canon van de Oekraïense fotografie.

Tijdens de expositie zal er werk te zien zijn van: Paraska Plytka-Horytsvit, Valeriy Miloserdov, Oleksandr Suprun, Evgeniy Pavlov, Rita Ostrovskaya, Maxim Dondyuk, Sasha Kurmaz, Elena Subach, Andriy Lomakin, Kirill Golovchenko, Mikhail Palinchak, Dmytro Kozatsky, Alexander Chekmenev, Victor & Sergey Kochetov, Vladyslav Krasnoschock, Oksana Parafeniuk, Mila Teshaieva, Viacheslav Poliakov, Mykola Ridnyj, Lisa Bukreieva, Mstyslav Chernov, Dmytro Kozatskyi en meer.

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Activiteitenkalender update dd 3 jan 2023

Nieuwe activiteiten worden aangegeven met een *

14 nov 2022 - 13 maart 2023

Co-expositie

Fotografie: Wolken in de hoofdrol

Joop Kolling

Schilderijen van Marja de Bruijne

Forumbibliotheek,

Selwerd in Groningen

*26 januari 12:00

Fred Kamp en Sannie Oppelaar in gesprek met Saskia de Boer

Interview met Saskia de Boer als onderdeel van de Poëzieweek. Aanmelden is vereist (€7,00 inclusief broodje en glas (karne)melk)

Ons Centrum

Kerkstraat 2B, Haren

*28 december 2022 - 22 januari 2023

Street sounds

Reimund Belling

Reimund Belling uit Oldenburg werkt in straten dichtbij en ver weg. Hij is niet geïnteresseerd in dode monumenten of oude kathedralen, maar in het lawaai of de rust van het echte leven. Zijn foto's tonen gewone mensen in hun omgeving, obscure scenes, freaks, grappige mensen en droevige momenten

Reimund Belling werkt alleen met analoge camera's. Alle foto's zijn in zijn donkere kamer gedrukt op klassiek barietpapier.

Fotogalerie Lichtzone
Oude Kijk in ‘t Jatstraat 36
9712 EK Groningen

Fotowedstrijden