Vermeldenswaardige externe activiteiten

Activiteitenkalender update dd 13 juni 2022

Nieuwe activiteiten worden aangegeven met een *

2 juni 2022 - 3 juli 2022

Welkom in Heechterp

Dineke Kaal, Elske Riemersma, Menno de Boer, Ton Groot Haar

De expositie is het resultaat van een sociaal fotoproject dat is opgezet door Fotocollectief Leeuwarden en het Wijkpanel Heechterp-Schieringen. Op acht pleintjes zijn niet alleen foto's te zien van de professionele fotografen, maar ook foto's die zijn gemaakt door kinderen uit de wijk en wijkbewoners. Bijzonder zijn de acht grote portretten (4 x 6 meter) die langs de flats hangen die straks worden afgebroken. Meer dan 200 wijkbewoners nemen actief deel aan het project.

Elke zondagmiddag verzorgen wijkbewoners een gratis rondleiding. Kijk voor meer informatie op de website.

Buiten-expositie
Heechterp
Leeuwarden
www.welkominheechterp.nl

*15 juni 2022 - 31 juli 2022

HUMAN

Diverse Fotografen

I’m only human after all.

Hoe kijk jij als fotograaf naar mensen? Wat laten de foto’s, die je maakt van mensen, zien? Leg je de schoonheid, het karakter vast of de vluchteling, het slachtoffer? Registreer, interpreteer of regisseer je? Is de mens een object of zie je de mens in haar/zijn omgeving?

Maybe I’m foolish, maybe I’m blind

De beschouwer kiest een standpunt.

Don’t blame me
We are only human after al

Fotogalerie Lichtzone
Oude Kijk in ‘t Jatstraat 36